Nattligt besök

I natt väcktes jag brutalt av att alla tre hundarna började skälla som galna ute i trädgården.Yrvaket letade jag mig ut för att se vad tusan som stod på.

Alla tre stod vid staketet och blängde mot jordkällaren och mellan skallen hörde jag något röra sig där. Det var för mörkt för att se så jag hämtade snabbt ficklampan i hallen.

Trots ficklampan såg jag ingenting. Men jag hörde något. Det lät stort, som ett rådjur, eller kanske… Ja, det kunde vara en människa. Men jordkällaren är låg, den er mest ut som ett plåttak som ligger direkt på marken. Vare sig det var rådjur eller människa borde jag kunna se någon.

Försiktigt öppnade jag grinden och smög mig närmare. Jag hörde något röra sig på andra sidan. Något som skrapade mot jordkällarens plåttak.

Jag började gå runt jordkällaren, och det var då det blev tyst som i graven. Ljudet försvann, hundarna tystnade. Nu var det bara jag, mina andetag och mina fotsteg. Hjärtat bultade när jag tog mig runt.

Ingenting. Kunde vad det nu var ha smitit runt på andra sidan? Och varför hade hundarna plötsligt tystnat?

Jag avvaktade. Lyssnade. Hundarna började tappa intresset, signalerade att det inte fanns något att se där längre. Men hur var det möjligt? Hade jag drömt en märklig dröm? Gått i sömnen och sedan vaknat upp ute på gården? Nej, det kändes inte troligt. Men hur kunde något bara försvinna?

Jag letade runt en stund utan att hitta något. I sanning ett mysterium som jag inte kunde lösa. Det fanns inte annat att göra så jag gick in igen och föll snabbt in i min djupa sömn igen.

Nu när jag har vaknat igen funderar jag fortfarande över den nattliga gästen, och av någon anledning har jag en stark känsla av att den mystiska besökaren kommer att återvända…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.